2 napos körút Balin és Menjangan sziget

fokep

Nusa Menjangan sziget Bali északnyugati partjainál van, messze a turisták által látogatott területektől, itt található a Bali Barat Nemzeti Park is.

2 napos program

Start 09:30 – Vége 20:00

Ár: 220 Euro/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Érintetlen, fehér homokos strandok, lenyűgöző korallzátonyok, és varázslatos víz alatti környezet egy tökéletes meghatározása ennek a helynek, ahol minden a természetes szépségről szól. És az oda vezető úton fantasztikusan érdekes dolgokat fogunk látni, mindaz ami mások számára rejtve marad… mi megtaláljuk!

1. Nap – 1. Megálló:

Ubud – King Palace

Korai reggel indulás után észak felé autózunk rizs teraszok és kávé ültetvények mellett, majd hamarosan megérkezünk a King Palace (Királyi Palota)-hoz. A tradicionális stílusban épült királyi palota egy gyönyörű kis folyó völgyében épült városban kapott helyet amit a helyiek Ubud-nak hívnak.

Ubud híres a kézművességről, sok híres festő és más művészek éltek és élnek itt a mai napig, nagy az idegenforgalom és nem méltatlanul, hiszen a város még Bali viszonylatban is kiemelkedő szépségű építészeti csodákkal rendelkezik. Közülük is kimagaslik a King Palace, amelyet okvetlenül meg fogunk nézni!

 

1. Nap – 2. Megálló:

Traditional Art Market – Tradicionális Művész Bazár

Egy röpke autóútra van 2. megállónk az ubudi tradicionális bazár, mely minden nap várja a látogatókat. A piacon jó minőségű termékeket lehet kapni, mint pl: gyönyörű igazi selyem sálak, kézzel szőtt táskák/kosarak/sapkák, különféle szobrok/fafaragványok, papírsárkányok és még sok egyéb kézzel megmunkált termék.

A Balin kapható termékek többsége a piacon megtalálható, hiszen Ubud falu a művészetek fellegvára. Az Art Market-en igényes balinéz szuvenírekből is lehet válogatni. Alkudni mindenképpen ajánlott!

Ha valaki látta a hollywood-i Ízek, imák, szerelmek című filmet Julia Roberts főszereplésével, akkor ne hagyja ki ezt a piacot, hiszen pár jelenet a filmből itt játszódik.

1. Nap – 3. Megálló:

Goa Gajah Ubud – Elefánt Barlang

Feltehetően a 11. században épült, mint spirituális meditációs hely. Goa Gajah név kissé félrevezető, mert olyan benyomást kelt, mintha egy gigantikus, elefántokkal teli barlang lenne. Mindazonáltal, a Goa Gajah “Elefánt-barlang” egy olyan régészeti lelőhely, amely jelentős történelmi értéket képvisel, és önmagában is különleges hely a látogatáshoz. A Bedulu falu hűvös, nyugati szélén található, hat kilométerre Ubudtól, nem kell több mint egy óra ahhoz, hogy meglátogassuk a kőfaragványokat, a központi meditációs barlangot, a fürdőket és szökőkutakat.

1. Nap – 4. Megálló

Blahmantung Waterfall

Ez egy gyönyörű turisztikai célpont Bali északi részén. A vízesés több különböző formájú és magasságú zuhatagból áll. A fő úton lévő parkolóból gyalog elindulva az út mentén a helyszín megváltozik, és mindkét oldalán láthatjuk az igazi dzsungelt,  kávé és szegfűszeg fák ontják a kellemes illatokat. Frissítő élmény járni ezen a csendes területen, ahol a madarak felváltva énekelnek. A levegő hűvös és fokozatosan hidegebb lesz, amikor közeledünk a vízeséshez. Néha a hangulat igen  misztikus.

1. Nap – 5. Megálló:

Szállás elfoglalása – vacsora

Miután megérkezünk Menjangan sziget közelébe, a Lalang kikötő közelében elhelyezkedünk egy 3*-os medencés, légkondicionált hotelben, megvacsorázunk (saját költségre), átbeszéljük a nap eseményeit és felkészülünk a holnapi csodákra!

2. Nap – 1. Megálló:

4-órás Menjangan szigeti hajós túra, snorkelezés, búvárkodás

Reggeli után indulás a Lalang kikötőbe, hajóra szállunk és mintegy 25 perc múlva máris egy idillikus lakatlan szigeten vagyunk, ahol vadregényes táj fogad bennünket.

Menjangan nagyon népszerű a búvárok, és snorkelezők között, mivel a víz általában kristálytiszta és a szigetet körülvevő korallzátonyok változatos formáit találjuk itt. Meredek víz alatti falak, beugró hasadékok és barlangok, barrakudák, néha manta ráják és cápák szereznek élményt a  scuba divereknek, de sokszor láthatunk teknőst is, valamint egy óriási vashorgonyt találunk majd (Ha el nem vitték!:), ami egy több száz éves hajóroncshoz vezet. A  sekély részeken a színes halak rajokban úszkálnak az orrunk előtt, ami a snorkeles búvároknak nyújt örömet.

A sziget körüli hajóút mindenképpen nagy látványosságnak számít.

Maga a sziget gyakorlatilag lakatlan, mindössze egy csodálatos templom és egy rendőr állomás található itt.

2. Nap – 2. Megálló:

Ebéd 

A hegyek között, nagyon kellemes hőmérsékleti zónában ebédelünk (saját költségre), és pihenünk egy kicsit. A hangulat és nagyon finom ételek miatt szoktunk itt megállni, de a környezet is elbűvölő!

2. Nap – 3. Megálló:

Taman Ayun templom

Ezt a templomot Mengwi fejedelme, I. Gusti Agung Anom alapította a 17. században. A templom gyönyörűen faragott ajtói és a remekbe szabott kegyhely templom tornyai látványos emlékeket idéznek a múlt századokból. A sáncárkok övezte kis mesterséges tó közepén elhelyezkedő kert maga a csoda !

2. Nap – 4. Megálló:

Tanah Lot templom

A sziklára épített templom apálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor a sziklára épült szentély valóban úgy néz ki, mintha a vízen úszna. A szentélybe csak hinduk léphetnek be, de magára a sziklára apálykor fel lehet menni. Rengeteg túrista látogatja a templomot, valóban csodaszép a hely, a környezetében lévő sziklákról nagyon jó fotókat tudunk készíteni. Különösen naplementekor érdemes idejönni!

A program tartalmazza:
– magyar asszisztencia
– szállás 1 éjszakára reggelivel
– hajós program Menjanganon
– hűtött üdítők
– WIFI
– belépők
– transzfer (szállodától szállodáig)

Fakultatív program:
– felszereléses Scuba búvárkodás

Menjangan tour map

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 30% előleg befizetésével lehetséges.

Helyszinen történő jelentkezést fakultatív programokra szervezési okok miatt sajnos nem mindig tudunk elfogadni! Helyszini jelentkezéskor 15 usd/program/fő a felár.

A 8 év alatti gyerekek 20% kedvezményt kapnak a programok díjából (kivéve 3 órás Delfin program).

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van Viber, WhatsUpp alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z