2 napos körút Balin és Menjangan sziget

fokep

Érintetlen, fehér homokos strandok, lenyűgöző korallzátonyok, és varázslatos víz alatti környezet egy tökéletes meghatározása ennek a helynek, ahol minden a természetes szépségről szól. Az utazás során fantasztikusan érdekes dolgokat fogunk látni, vízesések és rizsföldek, csodás templomok vannak errefelé. Mindaz ami mások számára rejtve marad… mi megtaláljuk!

Nusa Menjangan sziget Bali északnyugati partjainál van, itt található a Bali Barat Nemzeti Park is.

2 napos program

Start 08:30 – Vége 20:00

Ár: 290 Euro/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

1. Nap – 1. megálló:

Melukat – Szent hely és vízesés

  

A Taman Beji Griya vízesés egyike azoknak a szent helyeknek, ahol a balinézek a megtisztulási szertartást végzik, amelyről a közösség úgy gondolja, hogy képes meggyógyítani a betegségeket és elűzni a rossz dolgokat belőlünk.

Emellett a Taman Beji Griya vízesés egy Beji is, amely a közösség szent helye, ahol a balinéz hagyományos szertartás részeként szentelt vizet kívánnak kérni. Ezért a Taman Beji Griya vízesés hangulata még mindig nagyon természetes és megőrzte eredetiségét. A Taman Beji Griya vízesés tisztító szertartása az egyetlen hely, ahol a vízesés része a tisztítási folyamatnak. Sokan meditálnak és elmélkednek a barlangban is.

1. Nap – 2. megálló

Sing sing vízesés

Misztikus hangulatú titkos vízesés, turisták nélkül,  a vízeséshez vezető út már egy élmény. Ideális hely egy rövid kikapcsolódásra.

  

1. Nap – 3. megálló

Belimbing rizsterasz

A Belimbing Rice Terrace egy gyönyörű rizsterasz lenyűgöző kilátással, és békés légkörrel rendelkezik. Belimbing falu termékeny földterülettel rendelkezik, néhány trópusi ültetvényel. Ezek közé tartozik a durian, a kávé, a szegfűszeg, a rambután, a mangosztán és még sok más. A rizsterasz csodálatos kilátása a Batukaru-heggyel a háttérben elbűvöli a turistákat, hogy eljöjjenek és élvezzék ezt a panorámát.

  

Blahmantung vízesés

Ez egy gyönyörű turisztikai célpont Bali északi részén. A vízesés több különböző formájú és magasságú zuhatagból áll. A fő úton lévő parkolóból gyalog elindulva az út mentén a helyszín megváltozik, és mindkét oldalán láthatjuk az igazi dzsungelt,  kávé és szegfűszeg fák ontják a kellemes illatokat. Frissítő élmény járni ezen a csendes területen, ahol a madarak felváltva énekelnek. A levegő hűvös és fokozatosan hidegebb lesz, amikor közeledünk a vízeséshez. Néha a hangulat igen  misztikus.

 

1. Nap – 4. megálló:

Ebéd 

A hegyek között, nagyon kellemes hőmérsékleti zónában ebédelünk (saját költségre), és pihenünk egy kicsit. A hangulat és nagyon finom ételek miatt szoktunk itt megállni, de a környezet is elbűvölő!

1. Nap – 5. Megálló:

Szállás elfoglalása – vacsora

Miután megérkezünk Menjangan sziget közelébe, a Lalang kikötő közelében elhelyezkedünk, pihenünk egyet az igazán csodás Taman Sari 4*-os tengerparti, medencés, légkondicionált hotelben, megvacsorázunk (saját költségre), átbeszéljük a nap eseményeit és felkészülünk a holnapi csodákra!

  

2. Nap – 1. Megálló:

4-órás Menjangan szigeti hajós túra, snorkelezés, búvárkodás

Reggeli után indulás a Lalang kikötőbe, hajóra szállunk és mintegy 25 perc múlva máris egy idillikus lakatlan szigeten vagyunk, ahol vadregényes táj fogad bennünket.

Menjangan nagyon népszerű a búvárok, és snorkelezők között, mivel a víz általában kristálytiszta és a szigetet körülvevő korallzátonyok változatos formáit találjuk itt. Meredek víz alatti falak, beugró hasadékok és barlangok, barrakudák, néha manta ráják és cápák szereznek élményt a  scuba divereknek, de sokszor láthatunk teknőst is, valamint egy óriási vashorgonyt találunk majd (Ha el nem vitték!:), ami egy több száz éves hajóroncshoz vezet. A  sekély részeken a színes halak rajokban úszkálnak az orrunk előtt, ami a snorkeles búvároknak nyújt örömet.

A sziget körüli hajóút mindenképpen nagy látványosságnak számít.

Maga a sziget gyakorlatilag lakatlan, mindössze egy csodálatos templom és egy rendőr állomás található itt.

2. Nap – 2. Megálló:

Ebéd 

Már a tengerparton ebédelünk (saját költségre), és pihenünk egy kicsit. A hangulat és nagyon finom ételek miatt szoktunk itt megállni!

2. Nap – 3. Megálló:

Negara Najatnatha templom és rekreációs központ

A templom gyönyörűen faragott ajtói és a remekbe szabott kegyhely templom tornyai látványos emlékeket idéznek a múlt századokból. A sáncárkok övezte kis mesterséges tó közepén elhelyezkedő kert maga a csoda !

 

A program tartalmazza:
– magyar asszisztencia
– szállás 1 éjszakára reggelivel
– hajós program Menjanganon
– hűtött üdítők
– WIFI
– belépők
– transzfer (szállodától szállodáig)

Fakultatív program:

– vásárlás

– sznorkelezés

– felszereléses Scuba búvárkodás

Menjangan tour map

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.

Magyar kísér csak előzetes egyeztetéssel lehetséges ezen a programon, alap esetben angol nyelvű kísérő lesz az utazás során!

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 30% előleg befizetésével lehetséges.

Helyszínen történő jelentkezést fakultatív programokra szervezési okok miatt sajnos nem mindig tudunk elfogadni! Helyszíni jelentkezéskor 15 usd/program/fő a felár.

A 8 év alatti gyerekek 20% kedvezményt kapnak a programok díjából (kivéve 3 órás Delfin program).

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van Viber, WhatsUpp alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z