5 nap 4 éjszaka Komodo sziget program

5 nap 4 éjszaka

Árak:
3 csillagos szállodában 980 USD/fő
4 csillagos szállodában 1025 USD/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Labuan bajo sziget

Labuan bajo halászfalu Kelet-Indonéziában Flores sziget nyugati részén található.
Ez a kicsi falu mára már forgalmas turisztikai központtá nőtte ki magát, hiszen itt van a kiindulópont a környék turistalátványosságaihoz, mint pl. Komodo szigethez, Rinca szigethez és a Komodoi sárkányokhoz.

Mirror vagy Rangko barlang az egyik kedvenc helyünk Labuan Bajo közelében. A barlang tiszta, sós vízzel teli, és a barlangban úszni lehet. Ebédidőben a nap közvetlenül a barlangba ragyog, és megvilágítja a vizet. Ahhoz, hogy elérjük a barlangot, egy órányi autóznunk kell Labuan Bajótól egy kis faluba. A faluból egy 10 perces hajóút egy elszigetelt strandra, majd egy ötperces kirándulás a barlang felé. Nagyon érdekes hely!

Sylvia hegy kicsit kapaszkodós, e miatt egy kicsit megerőltető, de érdemes feljutni a dzsungelen át a város feletti csúcsra, mivel fantasztikus kilátás nyílik innen!

Komodo sziget

Komodo szigete a Komodo Nemzeti Park része. A leghíresebb látványosság a szigeteken persze a sárkányok, de hegyvonulatokat borító növényzet is páratlan.

Padar sziget

Padar sziget a Komodói Nemzeti Park 3. legnagyobb szigete, Indonézia legszebb helye és mindössze 30 km-re található Labuan Bajo-tól. Jellegzetessége a szigetnek, hogy 3 különböző színű homok borítja partjait: gyöngyház fehér, fekete és rózsaszín.
A fekete homokos strand vulkáni eredetű, különböző méretű sötét ásványi anyagokkal tarkított. A rózsaszín part nagyon különleges, mivel fehér homok és vörös korall maradványok keverékéből épül fel. Élővilága figyelemre méltó, számos vadon élő állat található meg a szigeten és környékén: 6 cápafaj, 2 manta rája faj és sok hüllőfaj. Megtalálhatóak továbbá delfinek, olykor bálnák, sólymok, gekkók és zöld teknősök is. Felsétálhatunk a sziklacsúcsok tetejére, ahonnan gyönyörködünk a panorámás kilátásban. (Ajánlott a szandál vagy kis cipő, napvédő krém és sapka/kalap)

Pink Beach

Érdemes ellátogatni a Pink Beachre is, a strand neve a vörös homokszemcsékből származik, melyet a színes, korall színű szemek alkotnak, ami a Pink Beach megkülönböztető színét adja. A tengerparti fotók készítésén túl a korallzátonyokon sznorkelezhetsz. Ez egy gyönyörű hely, ahol csodás szépségeket lehet felfedezni, de vigyázz az erős áramlatokra.

Taka Makassar, Manta Point és Kanawa sziget

A komodói szigetcsoport az egyik legcsodálatosabb búvár és sznorkeles hely. Olykor erős áramlatok vannak, de ekkor lehet igazán látni a víz alatti világ nyüzsgését. Rengeteg korallkert tárul a szemünk elé, ahol több ezer színes zátonyhal él. A falak mentén nagyméretű halak, mint például cápák, napoleon halak, sügérek fordulnak elő.

Lembongan szigeten kívül Komodo-n is lehet találkozni manta rájákkal. Egyik legszebb búvár és sznorkeles hely a Taka Makassar, Manta Point, mely igazán varázslatos élményt nyújt. 2014-ben az indonéz kormány betiltotta a manta ráják halászatát, így sikerült újra visszahódítaniuk ezt a területet.
Taka Makassar, Manta Point egy planktonban igen gazdag lapos zátony, ahol a manta ráják összegyűlnek táplálkozni és saját testüket tisztítani.
Kanawa egy trópusi sziget, melyet fehér homokos strandok és korallzátonyok veszik körül. Kanawa tökéletes hely a pihenésre, sznorkelezésre, búvárkodásra és a sziget felfedezésére.

Mire lesz szükséged?

Fényképezőgép, kamera (feltöltve) és üres memória kártyával! De nagyon oda kell figyelni a napsütésre, mert bár a hajó fedett, de a tengerről visszaverődő sugárzás is erős! 30 faktoros krém ajánlott! Ellenzős sapka és napszemüveg nélkül el se induljunk, de a tarkónkra is érdemes bőven kenni az anyagból! E mellett fürdőruha, törölköző, és egy jó kis vízálló papucs vagy cipő, ami biztosan kell majd.

Kintamani tour map

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.
Privát túra.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 50% előleg befizetésével lehetséges.
3 nappal indulás előtti lemondás esetén a teljes összeg 50%-a felszámításra kerül
Nem megjelenés (no show fee) nem visszatéríthető
A fenti árak nem érvényesek a főszezonra és a csúcsidőszakra

Helyszínen történő jelentkezést szervezési okok miatt sajnos nem tudunk elfogadni!

A 8 év alatti gyerekek 20% kedvezményt kapnak a programok díjából (kivéve 3 órás Delfin program).

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van viber alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z