Bali Gold – 5 x 1 napos csomag

5 x 1 napos program

Ár: 440 Euro/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Kintamani vulkán és Ubud Monkey forest túra

Silver shop – Ezüst bolt

Csodálatosan elkészített ezüst ékszerek készítésének folyamatát fogjuk megtekinteni az egyik legszebb ezüst műhelyben, ami egyben üzlet is. Magas nemesfém tartalma miatt, és fantasztikusan szép kidolgozottsága miatt fülbevalót, gyűrűt, karpereceket és egyéb arany tárgyakat is érdemes itt vásárolni. Kiváló alkalom ez egy kis szuvenír vásárlásra az otthoniaknak.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Kávé ültetvény

Vadregényes hegyoldalon lesz a következő megállónk egy kávé ültetvényen, ahol nagyon hangulatos környezetben kóstolhatjuk végig (ingyenesen) a helyi kávé és kakaó fajták mellett a számunkra leginkább ízletes gyömbér teát is.

Mégis talán a legérdekesebb a „Luwak” kávé a világ állítólag legfinomabb kávé fajtája, amelyet egy kis cibetmacskaféle „állít elő”, mely a fákon él, és az egyik kedvenc eledele a piros, érett kávébab, és csakis a legfinomabb szemeket választja ki. A kávébab a kis emlős gyomrán átvándorolva kémiai folyamatokon megy keresztül, majd az állat kiüríti. Ezután az értékes kávészemeket összegyűjtik, megtisztítják, pörkölik és őrlik, csakúgy, mint minden más kávéfajtát.

Ajándékba itt célszerű kávét vásárolni, mivel eredeti hamisíthatatlan kávét, teát, csokoládét kapunk.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Kintamani vulkán

A Batur hegy Kintamanin fekszik, és 1800 óta többször tört ki, napjainkban is aktív. A csodálatos panorámát nyújtó hegyet közvetlenül a parkolóból csodálhatjuk meg. A vulkáni kráterben fekvő Batur tó Bali legnagyobb tava, amely vízforrásként szolgál a helyieknek, és a szigeten élőknek is. Az elbűvölő kilátás miatt a hegy környéke híres turistalátványossággá vált, amely hűvös környezettel várja az idelátogatókat.

Itt élvezetes és nagyon hangulatos ebédet fogyaszthatunk el egy étteremben amely csodálatos kilátás nyújt.

A NAP 4. PROGRAMJA:

A Tegelalang Rizsterasz

Az egyik legfelkapottabb terasz a környéken. A rizsteraszt csodálatosan tervezték meg, a lépcsőzetesen kialakítás kiemelkedően komoly építészeti munka. Munka közben láthatjuk a balinéz rizstermesztőket, sőt mi magunk és végig mehetünk a teraszokat elválasztó ösvényeken! A völgy festői kilátását nyújt az azt körülvevő pálmafákkal!

A NAP 5. PROGRAMJA:

Ubud – Monkey Forest

Egy autentikus Bali templom komplexumban járunk, amely egy dzungellel borított kis völgyben helyezkedik el, egy kis patakocskával a völgy alján. Az ősi épületek félelmetes, ugyanakkor elbűvölő összhangban vannak a környezettel. Mintegy 200 fős majom familia él itt, melyek annyira hozzászoktak a turistákhoz, hogy vigyáznunk kell, mert a majmok nagy csoportokban is körbevehetik az embert és elvesznek minden élelmet tartalmazó táskát, sokszor élelem nélkülit is. Veszélyben vannak itt a napszemüvegek és az ékszerek, mert a majmok ezeket is szeretik kikapni az ember kezéből.

Ulun danu templom túra óriás rizsterasszal

A NAP 1. PROGRAMJA:

Jatiluwih – Big Rice Field

Jatiluwih a nyugati részén található Balinak, Denpasar felé ezen az úton egy kevésbé forgalmas részét fedezhetjük fel a szigetnek, csodálatos, szemet gyönyörködtető tájon autózunk, miközben óriási rizsteraszok suhannak el mellettünk. A barátságos helyi gazdák mindenhol szívesen fogadnak bennünket, és egy rövid megállóra mindenképp érdemes időt szánni.

  

A NAP 2. PROGRAMJA:

Beduguli Mini Zoo – Óriás kígyó és denevér!

Egy röpke út közbeni megálló a Beduguli Mini Zoo. Itt mindenféle állatot megfogdoshatunk és fényképezhetünk, melyeket az otthoni állatkertekben csak a ketrecek, akváriumok mögül csodálhattunk. Óriás denevérrel, egy roppant aranyos cibetmacskával, óriásgyíkokkal stb. találkozhatunk, a még bátrabbak pedig nyakukba vehetnek egy óriáskígyót is!

  

A NAP 3. PROGRAMJA:

Ulun Danu Temple – Beratan Bedugul Lake

A Beratan tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a híres úszó templom. Bali híres templomai közül talán a leglátványosabb (A Tanah Lot templom mellett!), kellemes klímája miatt sok turista fordul meg itt. A kényelmes légkondis autónkból kiszállva némi  időt töltünk el itt, és egy nagyon finom svéd asztalos ebédet fogyasztunk el. Ha marad idő, megnézzük az itteni kis állatparkot is!

  

A NAP 4. PROGRAMJA:

Bedugul Fruit Market és gyümölcs kóstolás

Sok-sok  piacon jártunk már Balin, de egyértelműen ez a piac az, ahol érdemes kóstolgatni. Nagyon tisztán és látványosan tálalják a különlegesnél különlegesebb – számunkra ismeretlen – trópusi gyümölcsöket.  A helyi lakosok minden gyümölcsöt és zöldséget Bedugul körüli földeken termelnek, azok frissek és üdék! De itt különleges fűszereket, táskákat és egyéb dísztárgyakat is nagyon olcsón lehet venni!

A „Dragon” gyümölcsöt meg kell kóstolni!

És mi itt vettük egy nagyon funny embertől az “Örök garanciás” Breitling órákat 10 usd-ért!

  

A NAP 5. PROGRAMJA:

Pod Chocolate Factory and Cafe

A nap “legfinomabb” része a csokoládé gyár, ahol egy rövid túra során megismerhetjük a helyi csokoládé készítés titkait, közben végig kóstolhatjuk a helyben készített különböző csokoládé féleségeket.
Majd elkészíthetjük saját csokoládé bonbonunkat, pralinénkat is. Nyami… :). Az európai csokoládékhoz viszonyítva a Baliról származó édességek sokkal finomabbak, hiszen helyben, pár nap alatt feldolgozzák a kakaó babot, melyből a csokoládé készül.

  

Kelet-Bali túra – Tenganan, Pura Lempuyang, Tirta Gangga, Charly’s csoki gyár, Candidasa

A NAP 1. PROGRAMJA:

Tenganan ősi falu

Tenganan Pegringsingan az egyik legidősebb, legősibb máig fennmaradt falu Balin, ahol még láthatjuk az ősi balinézek mindennapi életét. Bali Aga (eredeti balinéz) faluként megőrizte hagyományait megelőzve a Majapahit királyság megalakulását. A falu egyik legegyedibb vonzereje az ősi, egyedül itt előállított kettős szövésű ikat-szövet, amelyet geringingnek hívnak. Másik látványosság a Mekaré-kare “Pandan csata”, ahol férfiak barátságos, de “véres” mérkőzéseket vívnak egymással. Fegyverként tüskés pandan levelekből készítenek “kardot”. A csaták egy falusi templom évfordulója alkalmából zajlanak, általában június és július körül rendezik meg.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Pura Lempuyang templom

Lempuyang templom a balinézek szent helye, melyet minden 10. évben kötelező jelleggel meglátogatnak ceremóniák kíséretében. A templom Bali keleti részén található egy magaslaton, melyet őserdő vesz körül és melyről megcsodálható az Agung vulkán. Egyik leglátogatottabb hely a környéken köszönhetően a közösségi oldalaknak. A turisták a kapu bejáratánál fotózkodnak, így úgy néz ki, mint ha a Menny kapujában állnának. Érdemes korán ide érkezni, hogy a turisták tömegét elkerüljük.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Tirta Gangga királyi fürdő

Tirta Gangga jelentése a Gangeszből származó vizet jelent és így tisztelegnek a balinzézek a hindu vallás felé. A palotát 1948-ban Karangasem Raja építette. A palota medencék és szökőkutak labirintusával, buja kerttel, kőfaragványokkal és szobrokkal van körülvéve. A medencék közepén kőszigetek találhatóak, melyeken lépkedve úgy érezzük, mintha vízen járnánk. :)

A NAP 4. PROGRAMJA:

Charly’s Chocolate Factory

A csokoládéüzem egy magántulajdonban lévő házi csokoládégyártó létesítmény, ahol lehetőségünk van az ott elkészített csokikat megkóstolni. A látogatás során megtekinthetjük a kókusz-ligetet és a “hupikék törpikék” jellegű házakat, maga a csoki előállítása és bemutatása megtörténik. A törpi házak rétegelt bambuszból épültek, hegyes a tetejük és kerek ablakokkal rendelkeznek.

A NAP 5. PROGRAMJA:

Candidasa falunézés, fotózás

Candidasa település egyik egyedülálló látványossága pl. a Lótusz Lagúna. A lagúna gyönyörű látványt nyújt, amikor a vízfelszínen rózsaszín és fukszia színű úszó virágokkal van tele. A lagúna melletti kis kert központjában szoborcsoport is látható.

Tanah lot templom túra tradícionális balinéz vacsorával (fél napos)

A NAP 1. PROGRAMJA:

Taman Ayun Templom

Ezt a templomot Mengwi fejedelme, I. Gusti Agung Anom alapította a 17. században. A templom gyönyörűen faragott ajtói és a remekbe szabott kegyhely templom tornyai látványos emlékeket idéznek a múlt századokból. A sáncárkok övezte kis mesterséges tó közepén elhelyezkedő kert maga a csoda !

A NAP 2. PROGRAMJA:

Tanah Lot Temple

A sziklára épített templom apálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor a sziklára épült szentély valóban úgy néz ki, mintha a vízen úszna. A szentélybe csak hinduk léphetnek be, de magára a sziklára apálykor fel lehet menni. Rengeteg turista látogatja a templomot, valóban csodaszép a hely, a környezetében lévő sziklákról nagyon jó fotókat tudunk készíteni. Különösen naplementekor érdemes idejönni!

A NAP 3. PROGRAMJA:

Tradicionális balinéz vacsora

Egy pici balinéz faluba látogatunk el, hogy megismerjük milyen is az igazi balinézek élete. A pár család által lakott faluban rövid sétával felfedezzük a helyi látványosságokat, majd egy nagyon barátságos család házába látogatunk. Itt beöltözünk a helyi népviseletbe (nagyon érdekes fotókat tudunk magunkról haza küldeni! :), és egy tradicionális vacsorát fogyasztunk el, miközben a családi zenekar helyi muzsikát játszik.

Kiemelkedő látványosságban lesz részünk amikor a család fiatalabb és idősebb nőtagjai különféle táncokat mutatnak be nekünk.

A balinéz vacsorát minimum 6 fő részvétele esetében tudjuk megtartani. Amennyiben nem jön össze a 6 fő, akkor egy tradícionális balinéz ebéd (bali guling – malacsült) illetve egy Kuta-i városnézés lesz helyette.

Denpasar városnéző és élmény program (fél napos)

A NAP 1. PROGRAMJA:

Teknős rezervátum

A A különleges rezervátum Bali legjobb teknősmentő és rehabilitációs központja. Megismerhetjük, hogyan védik a mára már igencsak megritkult teknős állományt. Igen komolyan veszik a sérült teknősök gyógyítását, láthatunk itt hiányzó végtagú teknőst, akit lekiismeretes kezelést követően vissza tudnak engedni a természetbe. A tojáskeltető után a rendkívül kedves kis bébi teknősöket is megnézzük, de akár örökbe is fogadhatunk egyet, majd szabadon engedhetjük a saját kezünkből ezeket! Nagyszerű és felemelő program!
Bébi teknőst örökbe lehet fogadni, melyről oklevelet állít ki a rezervátum. És… amikor szabadon engedik, akkor kis videót küldenek a “szülőknek”.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Bajra Sandhi emlékmű és múzeum

A monumentális emlékmű, amelyet a balinéz emberek háborújának szenteltek a holland gyarmati elnyomás ellen.
1981-ben kezdték építeni, majd 2013 került átadásra a 17 bejárati kapuval, a nyolc fő oszloppal és a 45 méteres magassággal rendelkező monumentális épület.
Rendkívül látványos, a balinézek történetét bemutató hely, amit mindenképp meg kell tekinteni!

A NAP 3. PROGRAMJA:

Batik műhely

Bali rendkívül híres kézművességéről, mely közül a batikolás a sok türelmet és készséget igényel. A Batik szó viaszos rajzot jelent, a technika több 1000 éves. A műhelyben bepillantást kapunk a hagyományos batikolás művészetébe.

A NAP 4. PROGRAMJA:

Badung Tradicionális piac látogatás

Badung Market Bali legnagyobb hagyományos piacának számít. Úgy látszik, soha nem alszik, naponta friss gyümölcsöket, zöldségeket és virágokat szállítanak a középhegységben és másutt tevékenykedő mezőgazdasági termelők beszállítóitól, és gyakran éjfél után is nyitva maradnak, ami éjszakai piacot teremt.
A piacon szövet termékeket, háztartás tárgyakat, konyhai eszközöket és a mezőgazdasági eszközöket is megtaláljuk, de természetesen enni is tudunk itt. Bár ehhez némi bátorság kell! Az árak általában sokkal olcsóbbak, mint Bali más piacain, de kötelező a kemény alku ami mindig hozzáfűz valamit a vásárlási élményhez.

A NAP 5. PROGRAMJA:

Kuta beach és shopping

Bali legismertebb bevásárló és szórakoztató negyede Kuta. A hely lenyűgöző.
És itt található a híres Kuta beach!
Számos márkás terméket vehetünk itt, aránylag jó áron, a legnehezebb dolog azonban kiválasztani melyik üzletbe menjünk be, annyi van ezekből!
A rengeteg és változatos étteremben jó ételeket szolgálnak fel, a kávézók és éjszakai szórakozóhelyek közül sem könnyű választani. Maga a beach egy zsufi hely, de sétálni szeretünk itt.
Természetesen érdemes megnézni.

A programdíj tartalmazza:
– magyar asszisztencia
– hűtött üdítők
– WIFI
– ebéd vagy vacsora
– belépők
– transzfer (szállodától szállodáig)

A fakultatív programok minimum létszáma 4 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 50% előleg befizetésével lehetséges. Utalás esetében 3% tranzakciós díj számolódik fel.

Helyszínen történő jelentkezést szervezési okok miatt sajnos nem tudunk elfogadni!

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van viber alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z