Bali Rubin – 7 x 1 napos csomag

7 x 1 napos program

Ár: 535 USD/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Kintamani vulkán és Ubud Monkey forest túra

Silver shop – Ezüst bolt

Csodálatosan elkészített ezüst ékszerek készítésének folyamatát fogjuk megtekinteni az egyik legszebb ezüst műhelyben, ami egyben üzlet is. Magas nemesfém tartalma miatt, és fantasztikusan szép kidolgozottsága miatt fülbevalót, gyűrűt, karpereceket és egyéb arany tárgyakat is érdemes itt vásárolni. Kiváló alkalom ez egy kis szuvenír vásárlásra az otthoniaknak.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Kávé ültetvény

Már a hazafelé vezető úton megállunk egy kávé ültetvényen, ahol nagyon hangulatos környezetben kóstolhatjuk végig (ingyenesen) a helyi kávé és kakaó fajták mellett a számunkra leginkább ízletes gyömbér teát is.

Mégis talán a legérdekesebb a „Luwak” kávé a világ állítólag legfinomabb kávé fajtája, amelyet egy kis cibetmacskaféle „állít elő”, mely a fákon él, és az egyik kedvenc eledele a piros, érett kávébab, és csakis a legfinomabb szemeket választja ki. A kávébab a kis emlős gyomrán átvándorolva kémiai folyamatokon megy keresztül, majd az állat kiüríti. Ezután az értékes kávészemeket összegyűjtik, megtisztítják, pörkölik és őrlik, csakúgy, mint minden más kávéfajtát.

Ajándékba itt célszerű kávét vásárolni, mivel eredeti hamisíthatatlan kávét, teát, csokoládét kapunk.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Kintamani vulkán

A Batur hegy Kintamanin fekszik, és 1800 óta többször tört ki, napjainkban is aktív. A csodálatos panorámát nyújtó hegyet közvetlenül a parkolóból csodálhatjuk meg. A vulkáni kráterben fekvő Batur tó Bali legnagyobb tava, amely vízforrásként szolgál a helyieknek, és a szigeten élőknek is. Az elbűvölő kilátás miatt a hegy környéke híres turistalátványossággá vált, amely hűvös környezettel várja az idelátogatókat.

Itt élvezetes és nagyon hangulatos ebédet fogyaszthatunk el egy étteremben amely csodálatos kilátás nyújt.

A NAP 4. PROGRAMJA:

A Tegelalang Rizsterasz

Az egyik legfelkapottabb terasz a környéken. A rizsteraszt csodálatosan tervezték meg, a lépcsőzetesen kialakítás kiemelkedően komoly építészeti munka. Munka közben láthatjuk a balinéz rizstermesztőket, sőt mi magunk és végig mehetünk a teraszokat elválasztó ösvényeken! A völgy festői kilátását nyújt az azt körülvevő pálmafákkal!

A NAP 5. PROGRAMJA:

Ubud – Monkey Forest

Egy autentikus Bali templom komplexumban járunk, amely egy dzungellel borított kis völgyben helyezkedik el, egy kis patakocskával a völgy alján. Az ősi épületek félelmetes, ugyanakkor elbűvölő összhangban vannak a környezettel. Mintegy 200 fős majom familia él itt, melyek annyira hozzászoktak a turistákhoz, hogy vigyáznunk kell, mert a majmok nagy csoportokban is körbevehetik az embert és elvesznek minden élelmet tartalmazó táskát, sokszor élelem nélkülit is. Veszélyben vannak itt a napszemüvegek és az ékszerek, mert a majmok ezeket is szeretik kikapni az ember kezéből.

Bakas elefántolás, orángután simogatás és Kusamba strand túra

A NAP 1. PROGRAMJA:

Tegenungan Waterfall – vízesés

Tegenungan vízesés Bali szigeten az egyik leglátványosabb természeti csodája. Gyönyörű fákkal és növényzettel borított völgyön keresztül juthatunk el ide. Mindössze 15 méter magasból hull alá a nagy mennyiségű víztömeg. Felfrissítés gyanánt fürödni és megmártózni mindenképpen érdemes.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Bakas elefánt és orangután állatpark

Ez az állat és növény park ad otthont néhány elefántnak és Orangután mellett sok egyéb állatnak. Maga a park nem túl nagy, de varázslatos hely, de itt valóban tudunk elefántozni és orangutánt simogatni, és mindezt megfizethető áron, kellemes körülmények között tudjuk megtenni. A bátrabbak egy ösvényen lesétálhatnak a dzsungel mélyén fekvő folyóhoz is.

Számunkra a legnagyobb élményt természetesen a kicsi orangutánok kézbevétele jelentette, hiszen erre nem nagyon van lehetőségünk máshol.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Goa Lawah templom és Denevér barlang

Ez a templom egyike a 9 szent templomnak Bali szigetén. A helyiek jellemzően ott építenek templomot, ahol valamiféle természeti látványosság, érdekesség van jelen. Ebben az esetben a templomot a közeli barlangban ezrével lógó denevérek, és az azokat szívesen fogyasztó mitikusnak mondható szent kígyók tiszteletére építették a XI. században. A természetes hasadék Balinéz neve a  “Goa”, azaz “barlang” és “Lawah”, azaz “denevér szavakból adódik. “

Érdemes az esti órákban meglátogatni a templomot és a barlangot, mivel sötétedéskor kiözönlő denevérek félelmetes szép látványt nyújtanak. A hagyomány szerint a levegőből ránk pottyant denevér ürülék nagy szerencsét hoz ránk!

A NAP 4. PROGRAMJA:

Kusamba – fekete homokos strand

Kusamba Beach egyik kedvenc látványossága Balinak, fekete, vulkáni homokos tengerpartjával, a helyi halászok tradicionális hajóival festői látványt nyújt. Nusa Penida szigetét teljes egészében láthatjuk innen. Kusamba maga a csoda a fröccsenő hullámokkal, trópusi hangulatával, a lágy tengeri szellővel.

A halpiac ezen a helyen általában 10 órától délután 4 óráig van nyitva. A szorosban, Bali és Nusa Penida sziget között rengeteg a hal, így gyakran látunk fehér vitorlákkal suhanó halászcsónakokat a tengeren az egész Kusamba strandon. Mintegy 40 halász család él itt, akik a hagyományos só készítő eljárásokkal egészítik ki keresetüket.

Ulun danu templom túra óriás rizsterasszal

A NAP 1. PROGRAMJA:

Tradicionális fafaragó műhely látogatás

A balinézek világszerte híresek kézművességükről. A fafaragás mestersége nemzedékről nemzedékre száll. A túrán betekintést nyerhetünk a fafaragás művészetébe és testközelből csodálkozhatunk a faragók által létrehozott remekművekben és készítésük folyamatában. A műhelyben lehetőség van vásárlásra is, így fafaragványt itt érdemes venni/vinni. :)

A NAP 2. PROGRAMJA:

Jatiluwih – Big Rice Field

Jatiluwih a nyugati részén található Balinak, Denpasar felé ezen az úton egy kevésbé forgalmas részét fedezhetjük fel a szigetnek, csodálatos, szemet gyönyörködtető tájon autózunk, miközben óriási rizsteraszok suhannak el mellettünk. A barátságos helyi gazdák mindenhol szívesen fogadnak bennünket, és egy rövid megállóra mindenképp érdemes időt szánni.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Beduguli Mini Zoo – Óriás kígyó és denevér!

Egy röpke út közbeni megálló a Beduguli Mini Zoo. Itt mindenféle állatot megfogdoshatunk és fényképezhetünk, melyeket az otthoni állatkertekben csak a ketrecek, akváriumok mögül csodálhattunk. Óriás denevérrel, egy roppant aranyos cibetmacskával, óriásgyíkokkal stb. találkozhatunk, a még bátrabbak pedig nyakukba vehetnek egy óriáskígyót is!

A NAP 4. PROGRAMJA:

Ulun Danu Temple – Beratan Bedugul Lake

A Beratan tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a híres úszó templom. Bali híres templomai közül talán a leglátványosabb (A Tanah Lot templom mellett!), kellemes klímája miatt sok turista fordul meg itt. A kényelmes légkondis autónkból kiszállva némi  időt töltünk el itt, és egy nagyon finom svéd asztalos ebédet fogyasztunk el. Ha marad idő, megnézzük az itteni kis állatparkot is!

A NAP 5. PROGRAMJA:

Bedugul Fruit Market és gyümölcs kóstolás

Sok-sok  piacon jártunk már Balin, de egyértelműen ez a piac az, ahol érdemes kóstolgatni. Nagyon tisztán és látványosan tálalják a különlegesnél különlegesebb – számunkra ismeretlen – trópusi gyümölcsöket.  A helyi lakosok minden gyümölcsöt és zöldséget Bedulul körüli földeken termelnek, azok frissek és üdék! Ráadásul nagyon kedvesen kínálgatnak bennünket. A „Dragon” gyümölcsöt meg kell kóstolni!

És mi itt vettük egy nagyon funny embertől az “Örök garanciás” Breitling órákat!

Kelet-Bali túra – Tenganan, Pura Lempuyang, Tirta Gangga, Charly’s csoki gyár, Candidasa

A NAP 1. PROGRAMJA:

Tenganan ősi falu

Tenganan Pegringsingan az egyik legidősebb, legősibb máig fennmaradt falu Balin, ahol még láthatjuk az ősi balinézek mindennapi életét. Bali Aga (eredeti balinéz) faluként megőrizte hagyományait megelőzve a Majapahit királyság megalakulását. A falu egyik legegyedibb vonzereje az ősi, egyedül itt előállított kettős szövésű ikat-szövet, amelyet geringingnek hívnak. Másik látványosság a Mekaré-kare “Pandan csata”, ahol férfiak barátságos, de “véres” mérkőzéseket vívnak egymással. Fegyverként tüskés pandan levelekből készítenek “kardot”. A csaták egy falusi templom évfordulója alkalmából zajlanak, általában június és július körül rendezik meg.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Pura Lempuyang templom

Lempuyang templom a balinézek szent helye, melyet minden 10. évben kötelező jelleggel meglátogatnak ceremóniák kíséretében. A templom Bali keleti részén található egy magaslaton, melyet őserdő vesz körül és melyről megcsodálható az Agung vulkán. Egyik leglátogatottabb hely a környéken köszönhetően a közösségi oldalaknak. A turisták a kapu bejáratánál fotózkodnak, így úgy néz ki, mint ha a Menny kapujában állnának. Érdemes korán ide érkezni, hogy a turisták tömegét elkerüljük.

A NAP 3. PROGRAMJA:

Tirta Gangga királyi fürdő

Tirta Gangga jelentése a Gangeszből származó vizet jelent és így tisztelegnek a balinzézek a hindu vallás felé. A palotát 1948-ban Karangasem Raja építette. A palota medencék és szökőkutak labirintusával, buja kerttel, kőfaragványokkal és szobrokkal van körülvéve. A medencék közepén kőszigetek találhatóak, melyeken lépkedve úgy érezzük, mintha vízen járnánk. :)

A NAP 4. PROGRAMJA:

Charly’s Chocolate Factory

A csokoládéüzem egy magántulajdonban lévő házi csokoládégyártó létesítmény, ahol lehetőségünk van az ott elkészített csokikat megkóstolni. A látogatás során megtekinthetjük a kókusz-ligetet és a “hupikék törpikék” jellegű házakat, maga a csoki előállítása és bemutatása megtörténik. A törpi házak rétegelt bambuszból épültek, hegyes a tetejük és kerek ablakokkal rendelkeznek.

A NAP 5. PROGRAMJA:

Candidasa falunézés, fotózás

Candidasa település egyik egyedülálló látványossága pl. a Lótusz Lagúna. A lagúna gyönyörű látványt nyújt, amikor a vízfelszínen rózsaszín és fukszia színű úszó virágokkal van tele. A lagúna melletti kis kert központjában szoborcsoport is látható.

Tanah lot templom túra tradícionális balinéz vacsorával (fél napos)

A NAP 1. PROGRAMJA:

Taman Ayun Templom

Ezt a templomot Mengwi fejedelme, I. Gusti Agung Anom alapította a 17. században. A templom gyönyörűen faragott ajtói és a remekbe szabott kegyhely templom tornyai látványos emlékeket idéznek a múlt századokból. A sáncárkok övezte kis mesterséges tó közepén elhelyezkedő kert maga a csoda !

A NAP 2. PROGRAMJA:

Tanah Lot Temple

A sziklára épített templom apálykor gyalog is megközelíthető, de dagálykor a sziklára épült szentély valóban úgy néz ki, mintha a vízen úszna. A szentélybe csak hinduk léphetnek be, de magára a sziklára apálykor fel lehet menni. Rengeteg turista látogatja a templomot, valóban csodaszép a hely, a környezetében lévő sziklákról nagyon jó fotókat tudunk készíteni. Különösen naplementekor érdemes idejönni!

A NAP 3. PROGRAMJA:

Tradicionális balinéz vacsora

Egy pici balinéz faluba látogatunk el, hogy megismerjük milyen is az igazi balinézek élete. A pár család által lakott faluban rövid sétával felfedezzük a helyi látványosságokat, majd egy nagyon barátságos család házába látogatunk. Itt beöltözünk a helyi népviseletbe (nagyon érdekes fotókat tudunk magunkról haza küldeni! :), és egy tradicionális vacsorát fogyasztunk el, miközben a családi zenekar helyi muzsikát játszik.

Kiemelkedő látványosságban lesz részünk amikor a család fiatalabb és idősebb nőtagjai különféle táncokat mutatnak be nekünk.

A balinéz vacsorát minimum 6 fő részvétele esetében tudjuk megtartani. Amennyiben nem jön össze a 6 fő, akkor egy tradícionális balinéz ebéd (bali guling – malacsült) illetve egy Kuta-i városnézés lesz helyette.

A Tanah lot program esetében a balinéz vacsorát minimum 6 fő részvétele esetében tudjuk megtartani. Amennyiben nem jön össze a 6 fő, akkor egy tradicionális balinéz ebéd (bali guling – malacsült) illetve egy Kuta-i városnézés vagy Pillangó Park látogatás lesz helyette.

Nusa Dua túra – Vacsora Jimbaranban a tengerparton (önköltséges)(fél napos)

A NAP 1. PROGRAMJA:

Dreamland Beach

A Dreamland beach Nusa dua (és talán Bali) legszebb tengerpartja, ahol  a part fehér homokos és napozni, fürdeni és még szörfözni is lehet.

A NAP 2. PROGRAMJA:

Padang Padang beach

A Julia Roberts film – Ízek, imák, szerelmek – egyik jelenetét ezen a beachen forgatták. Nagyon látványos hely. Gyönyörű, kristálytiszta víz…

A NAP 3. PROGRAMJA:

Uluwatu Templom

Varázslatos naplemente, a szikla tetejéről lenyűgöző kilátás nyílik Bali legendás szörf beacheire.

A tényleges fénypontja a túrának az Uluwatu templom, az egyik leglátványosabb hindu templomok egyike Bali tengerpartján.
A 11. században, épült gyönyörű templom egy 90 méteren magasodó mészkő sziklán van az Indiai-óceán felett.

A NAP 4. PROGRAMJA:

Vacsora Jimbaranban (önköltséges)

Egy kis halászfaluba látogatunk a híres Jimbaran beachre, ahol a tengeri vacsorát szolgálnak fel, közvetlenül a tengerparton, fenséges naplementével a háttérben.

2 órás Rafting túra

Az édesvízi Tirta Harum zuhatag táplálja a Ayung folyót, ami remek kalandot kínál a rafting szerelmeseinek.
A folyón 4 személyes gumicsónakokkal ereszkedünk le szűk sziklafalak között. Körül vesz bennünket a dzsungel és énekes madarak teszik rendkívül hangulatossá ezt a másfél órás kalandot.
Rendkívül nagy előnye ennek a túrának, hogy a víz meleg, maga a folyó teljes mértékben veszélytelen, így a kezdők számára is nagy élmény!
Minden hajónak saját kapitánya van, aki irányítja a hajót, gyakorlatilag evezés nélkül is le tudunk ereszkedni a folyón.
FONTOS! A rafting túra összeköthető az 1 napos Bakas túrával.

A programdíj tartalmazza:
– magyar asszisztencia
– hűtött üdítők
– WIFI
– ebéd vagy vacsora
– belépők
– transzfer (szállodától szállodáig)

A fakultatív programok minimum létszáma 4 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 50% előleg befizetésével lehetséges. Utalás esetében 3% tranzakciós díj számolódik fel.

Helyszínen történő jelentkezést szervezési okok miatt sajnos nem tudunk elfogadni!

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van viber alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z