Jáva-sziget

Isten hozott Jáva-szigetén!

Fedezd fel velünk Jáva-szigetet és ez lesz életed legjobb túrája! :)

Jáva-sziget Szumátra és Bali között található, Indonézia 5. legnagyobb szigete, ahol sok vulkán fekszik. Indonézia földrajzi és gazdasági központja, mely a lakosság több mint felének ad otthont. Az egyik legnépesebb hely a bolygón, a világ legzsúfoltabb szigete, több mint 130 millió ember lakóhelye. Jáva Indonézia ötödik legnagyobb szigete. 130 millió lakosa Indonézia teljes népességének 65% -át teszi ki.

Jáván található Indonézia fővárosa Jakarta. Népessége 8 millió (a város keretein belül). Jakarta és környéke teljes népessége viszont 12 millió. Sok etnikai és vallási csoport keveréke ez a város.
Érdekes, hogy míg az indonéz (Bahasa Indonesia) nyelvet szinte mindenki megérti, addig Jáva lakosságának többsége első nyelvként a jávai nyelvet beszél. Utóbbi a világ legnagyobb nem hivatalos nyelve, 90 millió anyanyelvűvel.

Hogyan érhető el a Jáva-sziget? Jakarta város számos nagy nemzetközi repülőterekkel rendelkezik, ahol helyi és nemzetközi járatok közlekednek. A Soekarno-Hatta nemzetközi repülőtér és a Halim Perdanakusuma repülőtér a két fő nemzetközi repülőtér Jakarta-ban. Vannak olyan nemzetközi járatok is, amelyek más jávai városokat, például Surabaya, Solo, Bandung, Yogyakarta és Semarang összeköttetik a világ többi részével. Baliról 1,5 – 2 óra alatt el lehet jutni a szigetre.

Érdekesség, hogy a sziget 121 aktív vulkánnak ad otthont és ehhez még számos nagy nemzeti park is tartozik. Rengeteg lehetőséget kínál a szabadtéri tevékenységekre, akár túrázás, hajózás és autózás tekintetében. Ökológiája sokszínű, változatos fajokkal rendelkezik.
Ezen felül megtalálhatók még a szigeten ősi templomok, műemlékek, tavak, strandok, hegyek, piacok és teaültetvények is, melyek vonzzák az utazókat a világ minden tájáról.

A bakancslistás helyeket érdemes megtekinteni, ha már arra járunk, mint például a Borobudur templom, mely Indonézia egyik legnépszerűbb látnivalója és a világ legnagyobb buddhista temploma. A Candi Prambanan egy 9. századi hindu templom, amely a Borobudur közelében található.
Azt korábban említettük, hogy Indonézia olyan ország, ahol számos aktív vulkán található. Ezek közül az egyik legfélelmetesebb a Merapi-hegy vulkánja.

Jávára utazók körében a legnépszerűbb program a napfelkelte a Bromo-hegy felett… Leírhatatlan látvány, amikor az alacsony köd terül el a vulkáni kúp körül, amit a felkelő nap sugarai megvilágítanak.
Biztos hallottatok vagy láttatok képet, videót a kéklően izzó hegyről… ez az Ijen-hegy, ami Jáván található. A hegyen található egy savas kráter-tó, amely sötétben kivillan a kék lángokról.
A Kalibiru Nemzeti Park a Jáva-sziget egyik népszerű turisztikai helye. Sűrű zöld erdők, víztározók és a hegyekben megbújó festői kilátás lélegzetelállító.

Fakultatív programlehetőségek Jáva-szigeten:

2 napos Jáva-sziget program – Borobudur templom, Bromo vulkán

swim 2

Tartalmazza:

– Borobudur, Mendut, Pawon templom
– Yogyakarta Palota
– Vízi Kastély
– Prambanan templom
– Penanjakan hegy
– napfelkelte a Bromo vulkánnál
– angolul beszélő vezető
– belépők
– 1 éjszaka szállás reggelivel
– transzfer (szállodától szállodáig)
– repülőjegyek, illetékek

695 USD/fő Bővebben

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Helyszínen történő jelentkezést szervezési okok miatt sajnos nem tudunk elfogadni!

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 30% előleg befizetésével lehetséges.

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Címünk:
I Love Bali Tour Center – Indonézia, Bali, Denpasar, Sanur beach, Jalan Danau Tamblingan 75.
I Love Bali Watersport Center – Indonézia, Lembongan sziget, Mangrove street

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van viber alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

Útjaink szervezését a PT. Wisata Dunia Baru (KK Tour) utazási iroda képviseletében végezzük.

PT. Wisata Dunia Baru (KK Tour)
Jl Bypass Ngurah Rai No 67, Kedonganan, Kuta-Badung-Bali
contact@kk-tour.com
(0361)4725371
1417/TDUP/DPMPTSP/2019 Badung Regency