VIP 2 napos Kelet-Bali túra – Amed, Mennyek kapuja, Virgin beach, Tirta Gangga, Tenganan

2 napos program

Start 9:30:00 – Vége, másnap 16:00

Ár: 285 Euro/fő

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Az egyik kedvenc programunk Balin! Nagyszerű úti cél, mivel még nem ismerik túl sokan. és tele van csodálatos látnivalókkal .

AZ ELSŐ NAP 1. PROGRAMJA:

Tenganan ősi falu

Tenganan Pegringsingan az egyik legidősebb, legősibb máig fennmaradt falu Balin, ahol még láthatjuk az ősi balinézek mindennapi életét. Bali Aga (eredeti balinéz) faluként megőrizte hagyományait megelőzve a Majapahit királyság megalakulását. A falu egyik legegyedibb vonzereje az ősi, egyedül itt előállított kettős szövésű ikat-szövet, amelyet geringingnek hívnak. Másik látványosság a Mekaré-kare “Pandan csata”, ahol férfiak barátságos, de “véres” mérkőzéseket vívnak egymással. Fegyverként tüskés pandan levelekből készítenek “kardot”. A csaták egy falusi templom évfordulója alkalmából zajlanak, általában június és július körül rendezik meg.

Az ELSŐ NAP 2. PROGRAMJA:

Virgin Beach, fürdés, ebéd

Mindent szeretünk ezen strandon. Az út a strandra a belépődíj befizetése után kissé egyenetlen és göröngyös, de van egy pont, amikor egy kanyarban megfordulva látjuk, hogy gyönyörű úti célhoz érkeztünk. Ez egy WOW! pillanat. A strand jól karbantartott, tiszta WC-vel, selyempapírral és működő öblítőkkel. Számos és jó minőségű étterem található itt, a strandot általában nem zsúfolt, csak párok és kis családok látogatják rendszerint ezt a partszakaszt. A víz nyugodt, sekély és kék zöld, ideális hely fürdeni és snorkelezni. Kicsit előkelőbbnek tűnik Bali szokásos nyilvános strandjaihoz képest. Itt 2-3 órát töltünk el, és ebédelni is itt fogunk.

Az ELSŐ NAP 3. PROGRAMJA:

Hegyek, völgyek között, fotózás

A Virgin beachet elhagyva bekanyarodunk a hegyek közé, és látványos szerpentines szakaszokon igen magasra jutunk. Nagyszerű fotókat lehet itt készíteni a dzsungelről és a helyi falvak lakóiról! Itt már nem szoktunk találkozni más turistákkal.

Az ELSŐ NAP 4.PROGRAMJA:

Megérkezés Amedbe, a tengerparti szállodába, pihenés

Míg a pipával és maszkkal merülés elképesztő, és egyedül is megéri az utazást, Amedben a szárazföldön is rengeteg szépséggel találkozhatunk. A virágzó kézműves kávézók, a kiváló elhelyezkedés és a csodálatos közösségi érzés teszi Amedet kivételes hellyé. A tengerparton sétáló párok bizonyítják, hogy Amed egy igazán romantikus hely, fantasztikus naplementékkel!

És arról nem is beszélve, hogy hegyek közvetlen tövében Bali egyik legszebb fekete homokos strandja van.

A pokolba is, néhányan hónapokig itt ragadtak, miután felfedezték, milyen csodálatos.

A szállodánk pedig közvetlenül a parton, az egyik legszebb beachen helyezkedik el, itt a kert gyönyörű látványt nyújt, a kis kert központjában szoborcsoport is látható.

Ha elég korán fel tudsz kelni (5:30), lehetőség van egy helyi halásszal a hagyományos Jukungján (halászhajón) horgászni.

Nekünk az innen látható napfelkelte, és a tengerről délelőtt tömegesen visszatérő halászhajók látványa tetszett a legjobban!

A MÁSODIK NAP 1.PROGRAMJA:

Hegyek, völgyek között, fotózás

Reggeli után elindulunk ennek a túrának a legcsodálatosabb szakaszára! Ismét bemegyünk a hegyek közé, ahol a Jurassic Park című filmbe illő völgyek és sziklafalak közé merészkedünk. Egészen fenséges a látvány! Menetközben hangulatos vidéki templomokat fedezhetünk fel, turisták nélkül!

A MÁSODIK NAP 2.PROGRAMJA:

A Mennyek Kapuja – Pura Lempuyang templom

Lempuyang templom a balinézek szent helye, melyet minden 10. évben kötelező jelleggel meglátogatnak ceremóniák kíséretében. A templom Bali keleti részén található egy magaslaton, melyet őserdő vesz körül és melyről megcsodálható az Agung vulkán. Egyik leglátogatottabb hely a környéken köszönhetően a közösségi oldalaknak. A turisták a kapu bejáratánál fotózkodnak, így úgy néz ki, mint ha a Menny kapujában állnának.

FIGYELEM! Olykor 2 órát is sorba kell állni a Pura Lempuyang kapunál ha fotót szeretnél készíteni!

A MÁSODIK NAP 3.PROGRAMJA:

Tirta Gangga királyi fürdő

Tirta Gangga jelentése a Gangeszből származó vizet jelent és így tisztelegnek a balinézek a hindu vallás felé. A palotát 1948-ban Karangasem Raja építette. A palota medencék és szökőkutak labirintusával, buja kerttel, kőfaragványokkal és szobrokkal van körülvéve. A medencék közepén kőszigetek találhatóak, melyeken lépkedve úgy érezzük, mintha vízen járnánk. :)

A MÁSODIK NAP 4.PROGRAMJA:

Ebéd a tengerparton

Utunk utolsó állomása egy tengerparti étterem. Nagyszerű ételek, kiváló kiszolgálás és nagyon finom gyümölcslevek mellett persze lesz aki itt is megkóstolja a Bintang sört!

A program tartalmazza:
– magyar asszisztencia
– légkondis autó, vagy motor
– szállás reggelivel
– korallzátony, snorkelezés
– hűtött üdítők
– WIFI
– ebédek
– belépők
– transzfer (szállodától szállodáig)

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 30% előleg befizetésével lehetséges.

Helyszinen történő jelentkezést fakultatív programokra szervezési okok miatt sajnos nem mindig tudunk elfogadni! Helyszini jelentkezéskor 15 usd/program/fő a felár.

A 8 év alatti gyerekek 20% kedvezményt kapnak a programok díjából (kivéve 3 órás Delfin program).

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van Viber, WhatsUpp alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z