Könnyűbúvárkodás, próbamerülések

Mivel egy kisebb búvárbázist és hajókat is üzemeltetünk, valamint búvároktatói jogosítvánnyal is rendelkezünk, így remek alkalom kínálkozik felderíteni a környező, világszerte ismert nagyszerű korallzátonyokat, de merülhetsz mantarájákkal és teknősökkel is! Ha még sosem búvárkodtál, most itt az alkalom hogy kipróbáld mitől is vagyunk mi szerelmesek a könnyűbúvárkodásba. Igény esetén akár búvártanfolyamot is tudsz végezni.

Palackos merülés 65 EUR/fő/merülés, próbamerülés ára 90 EUR/fő/merülés, mely tartalmazza a komplett búvárfelszerelést és merülésvezetőt is.

Online jelentkezés
Az Online jelentkezés még nem kötelez semmire, csak informál bennünket a szándékról.

Merülőhelyek:
Toyapakeh: Nusa Penida sziget legközelebbi részén fekszik ez a védett terület. Nagyon szép korallfennsík, nagyon színes. Rendkívül színes élővilág és korall bokrok jellemzik ezt a helyet. A szezon során időnként találkozhatunk ott egy Mola Molával is.

A Mangrove Point:
Ez a merülőhely a Mangrove erdő előtt található Nusa Lembongan sziget északi oldalán. A mangrove-erdő döntő szerepet játszik a helyi ökoszisztémában, és rengeteg tápanyagot biztosít az egész Nusa Penida egyik legegészségesebb korallzátonyának. Egy enyhe, 10-25 méter mély lejtőt teljesen beborít minden típusú korall, és a tengeri élővilág elképesztő sokszínűségének ad otthont. A mangrove merülőhely minden szintű minősítésre alkalmas, és egyben az egyik legjobb sznorkelezési hely az egész Nusa Penida régióban.

A Manta Point:
A Manta Point Nusa Penida szigetének egyik legnépszerűbb merülőhelyeként ismert, amely egyedülálló lehetőséget kínál a fenséges mantarájákkal merülésre az év szinte minden napján. A látogatókat gyakran látványos kiállítás várja, amikor a lények sekélyebb vizekbe emelkednek, ahol kis zátonyhalak kísérik őket, amelyek segítenek megtisztítani magukat a parazitáktól. Ha megfelelő vezetővel mész, testközelből láthatod ezeket a fenséges állatokat!

A Canyon:
Penida szigetnél, a Manta-öbölben találunk több egymás mellett fekvő víz alatti repedést, amelyet több millió éves hullámmozgások vájtak ki. Óvatosan kell eljárni a hullámosabb napokon, az erős vízmozgás miatt. A környéken nagy a hajóforgalom.

Az SD Point:
A Sekolah Dasar rövidítése, ami indonézül általános iskolát jelent. Mert a merülőhely közvetlenül az iskola előtt van! Az SD búvárkodás olyan, mintha moziba mennénk. Mert egy drift merülés során csak hagyni kell magad az áramlattal vitetni, és nézni a műsort!

A Crystal Bay:
Hatalmas játszótér a búvároknak, de az állatoknak is. Mola Mola, muréna kedvenc merülőhelye. Itt mindent megtalálsz. A Crystal Bay-be tett kirándulás soha nem ugyanaz az élmény kétszer. Merülésünket az öböl emblematikus szikláját körülvevő korallfennsíkon kezdjük. Egy hatalmas szikla alatti kis üregben millió kis halat fogunk találni, majd a fenék egy fehér homokpadba kerül. Megkerülhetjük a sziklát is, a tenger irányába, de itt vigyázni kell az áramlatok miatt.

A Gamat Bay:
Ez egy nagy és sekély korallfennsík két sziklás pont között. A hely domborzata, amelyet nagyon szép korallszerkezetek jellemeznek, hozzájárul a merülés varázsához és szépségéhez. Néha kihívásokkal teli, kiváltságos elhelyezkedése miatt, de a víz alatti növény- és állatvilágban gazdag élményt kínál.

A Ceningan Wall:
A Penida és Ceningan sziget közötti szakaszon merülni egy óriási élmény! A korallok, szivacsok és tengeri legyezők által teljes egészében beborítva csodálatos és élénk színű változatosságot kínál. Földrajzi elhelyezkedése miatt néha kihívást jelent, az áramlatok azonban hatalmas eszközt adnak az állat- és növényvilág fejlődéséhez. Még ha nehéz is szünetet tartani a hipnotizáló és csodálatos falat nézegetve, a mélykék sok meglepetést tartogat. Rengeteg teknőst fogunk erre találni, és egy kis szerencsével a fehér pettyes sas rája is megjelenik. És persze a híres-neves Mola Mola is erre jár néha!

Mire lesz szükséged

Fényképezőgép, kamera..feltöltve és üres memória kártyával! De nagyon oda kell figyelni a napsütésre, mert bár a hajó fedett, de a tengerről visszaverődő sugárzás is erős! 30 faktoros krém ajánlott! Ellenzős sapka és napszemüveg nélkül el se induljunk, de a tarkónkra is érdemes bőven kenni az anyagból! E mellett törölköző, és egy jó kis vízálló papucs ami biztosan kell majd. Maszkot és pipát kapsz a hajón, de ha van sajátod ne felejtsd magaddal hozni.

A fakultatív programok minimum létszáma 2 fő.

A fakultatív programoknál transzfer felár (5 USD/program/fő) fizetendő Sanur területén kívüli felvételi pont (pick up) esetében.

Az árak tájékoztató jellegűek, a foglaló befizetése előtt bejelentés nélkül megváltoztathatók.
Foglalni 30% előleg befizetésével lehetséges.

Helyszinen történő jelentkezést fakultatív programokra szervezési okok miatt sajnos nem mindig tudunk elfogadni! Helyszini jelentkezéskor 15 usd/program/fő a felár.

A 8 év alatti gyerekek 20% kedvezményt kapnak a programok díjából (kivéve 3 órás Delfin program).

Az aktuális árak és részletek miatt érdeklődj az alábbi telefonszámon vagy email címen.

Jelentkezni, érdeklődni az alábbi elérhetőségeinken lehet.

Email címünk:
ilovebalicenter@gmail.com

Telefonszámunk:
+36302617843
Ha van Viber, WhatsUpp alkalmazásod a +36302617843-es telefonszámot hívd be, így ingyen tudsz hívni vagy írni nekünk.
(Ne felejtsd el az idő eltolódást, itt 7 órával több van, mint otthon!)

egwegeg4z